Rusia, China, India şi Brazilia i-au îndemnat pe liderii ţărilor de la summitul G20 să sprijine implementarea Acordului Climatic de la Paris, după ce acesta a fost respins de către preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cerem comunităţii internaţionale să colaboreze pentru implementarea Acordului Climatic de la Paris”, se arată într-un comunicat semnat de ţările BRICS care fac parte şi din G20.

De asemenea, aceste ţări au cerut în acelaşi timp ţărilro G20 să-şi demonstreze angajamentul pentru menţinerea unui sistem comercial global cât mai deschis, în vreme ce preşedintele american promovează un potecţionism economic şi impunerea de taxe vamale uriaşe de la Casa Albă.

Aceste poziţii pun ţările BRICS în opoziţie directă cu preşedintele Donald Trump, care a anunţat la începutul lunii trecute retragerea Statelor Unite din Acordul Climatic de la Paris. 

În acelaşi timp, politicile protecţioniste promovate de miliardarul republican ar putea să ducă la izolarea sa în timpului summitului de două zile de la Hamburg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.