Talibanii au tras în aer sâmbătă, la Kabul, pentru a dispersa o demonstraţie a femeilor care cer dreptul la muncă şi la educaţie, la aproape un an după ce islamiştii au ajuns la putere în Afganistan. Unele dintre protestare au fost urmărite şi bătute cu patul puştii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ patruzeci de femei care scandau ”Pâine, muncă şi libertate” au ieşit în stradă în faţa Ministerului Educaţiei, iar un grup de luptători talibani a început să tragă în aer pentru a le dispersa, la aproximativ cinci minute după ce au început demonstraţia.

Femeile purtau un banner pe care scria: ”15 august este o zi neagră”, cu referire la data cuceririi Kabulului în 2021 de către talibani.

”Neprihănire, dreptate. Ne-am săturat de ignoranţă”, au scandat femeile înainte de a fi dispersate violent.

Talibanii purtau uniformă militară şi erau înarmaţi cu puşti de asalt. Ei au blocat o intersecţie şi au început să tragă în aer timp de câteva secunde. Unul dintre ei a simulat o împuşcătură şi le-a vizat pe demonstrante, a remarcat un jurnalist AFP.

Unele protestatare s-au adăpostit în magazinele din apropiere unde au fost urmărite şi bătute cu patul puştii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.