Talibanii pakistanezi au revendicat luni după-amiază un atentat sinucigaş soldat cu 25 de morţi, care i-a vizat pe poliţiştii din localitatea Lahore, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest atac sinucigaş a pus capăt unei perioade de relativ calm în metropola pakistaneză, care are aproximativ 10 milioane de locuitori şi este situată în apropiere de graniţa cu India.

Explozia puternică a decimat rândurile poliţiştilor pakistanezi, care au fost desfăşuraţi într-o misiune de rutină pentru a-i alunga pe vânzătorii ambulanţi din apropierea complexului de birouri Lahore Technology Park.

”Noi suspectăm că atacatorul sinucigaş a venit pe o motocicletă şi s-a izbit de punctul de control al poliţiei”, a declarat şeful operaţiunilor Poliţiei din Lahore, Haider Ashraf.

Salvatorii i-au transportat pe răniţi la spital, iar poliţiştii au ridicat bariere în zona unde a avut loc explozia devastatoare din Lahore.

”Bilanţul pe care-l avem acum este de 25 de morţi şi 52 de răniţi”, a declarat un purtător de cuvânt pentru serviciile de urgenţă, Jam Sajjad Hussain.

Ministrul Internelor, Chaudhry Nisar Ali Khan, a precizat că cei mai mulţi morţi şi răniţi sunt poliţişti, iar bilanţul ar urma să crească în următoarele ore, având în vedere numărul ridicat al răniţilor care sunt trataţi în spitalele din Lahore.

Iniţial, autorităţile pakistane au anunţat că 16 persoane au decedat, iar alte 20 au fost rănite în atacul sinucigaş din apropierea Lahore Technology Park.

De asemenea, premierul pakistanez a condamnat explozia şi a promis ”cel mai bun tratament medical posibil pentru răniţi”. În aprilie, un atac sinucigaş similar asupra unei echipe a armatei a ucis şase persoane şi a rănit alte 18 în metropola cu 10 milioane de locuitori din estul Pakistanului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.