Taiwanul va prezenta joi primul său submarin construit în ţară, în timp ce teritoriul autonom încearcă să îşi consolideze armata împotriva Chinei, pe fondul tensiunilor crescute dintre Beijing şi Taipei, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul chinez consideră că insula face parte din teritoriul său, pe care a promis că îl va reunifica într-o zi, cu forţa dacă va fi necesar.

Bugetul de apărare al Taiwanului va atinge un nivel record de 19 miliarde de dolari în 2024. Taipei intenţionează să achiziţioneze echipamente militare, în special de la principalul său aliat, Statele Unite.

La venirea sa la putere în 2016, preşedinta Tsai Ing-wen, dintr-un partid ostil Beijingului, a lansat un program de construcţie de submarine pe teritoriul său, cu obiectivul de a livra 8 submersibile.

Compania taiwaneză CSBC Corporation, specializată în construirea de nave container şi nave militare, a început să construiască primul submarin în 2020.

Cu un cost de 1,5 miliarde de dolari, submarinul, care va fi inaugurat de Tsai în oraşul-port Kaohsiung din sudul ţării, cântăreşte între 2.500 şi 3.000 de tone atunci când este în mişcare. Sistemele sale de luptă şi torpilele provin de la gigantul american din domeniul apărării Lockheed Martin.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.