O delegaţie a Congresului Statelor Unite a sosit, duminică, în Taiwan pentru o vizită neanunţată, a declarat o sursă diplomatică americană de pe insulă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vizita, care se preconizează că va dura două zile, potrivit Institutului American din Taiwan, ambasada de facto a Statelor Unite, vine la câteva zile după încheierea celor mai mari exerciţii militare efectuate vreodată de Beijing în jurul Taiwanului, ca răspuns la vizita pe insulă a preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi.

Beijingul s-a înfuriat în urma vizitei lui Pelosi în Taiepi şi a lansat exerciţii aeriene şi maritime, timp de mai multe zile, în jurul insulei.

Taipeiul a acuzat China de faptul că a folosit drept un pretext vizita lui Pelosi pentru a se antrena în vederea unei invazii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.