Sute de pompieri se luptă duminică cu un incendiu scăpat de sub control în apropierea capitalei Perth a Australiei de Vest, determinând autorităţile să îndemne locuitorii aflaţi pe calea incendiului să se retragă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 25 de incendii au ars duminică în statul cu o suprafaţă vastă, locuitorii din comitatele rurale Gingin şi din apropiere de Chittering, la aproximativ 60 de km nord de Perth, fiind expuşi riscului incendiul uicare avansează rapid, potrivit autorităţilor pompierilor.

Un sezon de incendii de vegetaţie cu risc ridicat este în desfăşurare în Australia, din cauza unui eveniment meteorologic El Nino, asociat cu evenimente precum cicloane, secete, valuri de căldură şi incendii de vegetaţie.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Pompieri şi Servicii de Urgenţă a declarat că 240 de pompieri se luptă cu incendiul, care se afla la nivel de urgenţă, cel mai înalt nivel de ameninţare.

”Dacă drumul este liber, plecaţi acum într-un loc mai sigur”, a spus agenţia pe site-ul său.

Incendiul, care a ars peste 417 de hectare acoperite cu tufe, a izbucnit sâmbătă.

Meteorologii australieni au emis duminică un avertisment pentru ”pericol extrem de incendiu” în unele părţi ale statului Australia de Vest, pe fondul alertei de caniculă în vigoare de sâmbătă.

În Perth, s-a prognozat o temperatură maximă de 35 de grade Celsius, cu peste trei grade peste maxima medie din ianuarie a oraşului, potrivit datelor de la meteorologii.

Ultimele două sezoane de incendii din Australia au fost liniştite în comparaţie cu devastatoarea ”vara neagră” 2019-2020 cu incendii de vegetaţie care au devastat o zonă de dimensiunea Turciei şi au ucis 33 de persoane.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.