Preşedintele Andrzej Duda a participat vineri după-amiază alături de sute de persoane la înmormântarea lui Lukasz Urban, şoferul polonez ucis în urmă cu mai bine de o săptămână de tunisianul Anis Amri, care i-a furat camionul încărcat cu oţel şi a intrat într-o mulţime adunată la târgul de Crăciun din Berlin. Un număr de 12 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 56 au fost rănite în atacul revendicat de jihadiştii Statului Islamic, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Polonezul în vârstă de 37 de ani se numără printre cele 12 persoane care şi-au pierdut viaţa în atentatul din Berlin. Anchetatorii germani au determinat că acesta a murit la scurt timp înainte de atac, după ce a fost împuşcat şi înjunghiat în repetate rânduri de tunisianul Anis Amri.

Sute de polonezi au participat la ceremonia de înmormântare, organizată într-o biserică catolică din localitatea Banie. De asemenea, tiriştii polonezi l-au onorat pe şoferul polonez în apropierea bisericii din Banie, o localitate situată la doar 15 kilometri de graniţa cu Germania. Acesta este considerat un adevărat erou în Polonia.

Preşedintele Duda a depus o coroană şi a îngenuncheat pentru scurt timp în faţa sicriului alb al lui Lukasz Urban.

Premierul Beata Szydlo a anunţat că soţia şi fiul adolescent al şoferului polonez ucis în atac vor beneficia de pensii speciale. Între timp, un tirist britanic a strâns aproape 207.000 de euro din donaţii pentru familia lui Lukasz Urban.

”Polonezii au mai căzut victime unor atentate teroriste. Tragedia din Berlin este însă extraordinară în ceea ce priveşte brutalitatea”, a transmis prim-ministrul polonez într-o scrisoare adresată familiei Urban.

Atacatorul Anis Amri a fost împuşcat mortal în urmă cu o săptămână de carabinierii italieni în Milano.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.