Sute de mii de copii şi tineri vor părăsi sălile de clasă în întreaga lume vineri pentru a cere măsuri privind schimbările climatice, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sunt plănuite proteste în peste 1.400 de oraşe în peste 110 ţări. Organizatorii susţin că numărul tinerilor care participă va fi peste 1,4 milioane, numărul celor care au participat la protestul din martie.

Campania – inspirată de adolescenta suedeză Greta Thunberg – are loc pe fondul îngrijorărilor din ce în ce mai mari cu privire la schimbările climatice.

Anul trecut, cei mai importanţi savanţi ai ONU au avertizat că omenirea mai are la dispoziţie doar 12 ani pentru a limita o catastrofă climatică. În mai, un nou raport ONU a avertizat cu privire la colapsul ecosistemelor care pune în pericol omenirea.

Mişcarea elevilor a fost declanşată în august 2018. Greta Thunberg, în vârstă de 15 ani atunci, a organizat un protest de una singură în faţa parlamentului suedez.

De atunci, sute de mii de elevi au participat la greve în fiecare săptămână în întreaga lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.