Aproximativ 300 de femei în veste galbene au participat, duminică, la o manifestaţie paşnică la Le Mans, ele protestând faţă de violenţele din ultima perioadă şi cerând demisia preşedintelui Emmanuel Macron şi a membrilor guvernului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Le Mans - #Sarthe#LesFemmesGiletsJaunes sont mobilisées ce dimanche.
Elles demandent elles-aussi la démission du président #Macron. #GiletsJaunes #13Janvier #ActeIX

Live -> https://t.co/ACoSC7y3aH pic.twitter.com/aoCcIZLW2y

Femeile au protestat mărşăluind de la ora locală 10.30, uneori chiar şi în paşi de dans. “Fără ură şi fără violenţă”, “Exploatate, hărţuite, prost plătite. Ajunge!” – sunt două dintre bannerele afişate de manifestante.

Organizatoarele protestului intenţionau să defileze până la comisariatul din Le Mans şi să afişeze acolo fotografii care arată violenţa poliţiei, însă autorităţile le-au interzis manifestantelor acest lucru.

În faţa palatului justiţiei, femeile au cerut în genunchi eliberarea unei “veste galbene” care a fost reţinută sâmbătă şi au protestat faţă de folosirea de gaze lacrimogene de către forţele de ordine în centrul oraşului, unde sunt mulţi copii.

Manifestaţia s-a încheiat la ora 13.00, în faţa prefecturii. Femeile au cântat în faţa poliţiştilor: “Este doar la revedere” şi au încheiat protestul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.