Suedia şi Finlanda şi-au reafirmat, vineri, angajamentul de a lupta împotriva ”terorismului”, a declarat preşedinţia turcă după o întâlnire în Finlanda între reprezentanţii turci, suedezi şi finlandezi cu privire la aderarea la NATO a celor două ţări nordice, blocată în prezent de Ankara, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Finlanda şi Suedia şi-au reiterat angajamentul, consemnat în memorandumul trilateral (semnat la sfârşitul lunii iunie), de a manifesta solidaritate şi cooperare totală cu Turcia în lupta împotriva tuturor formelor şi manifestărilor de terorism”, se arată în comunicatul emis de biroul purtătorului de cuvânt al preşedinţiei turce.

Ministrul finlandez de externe, Pekka Haavisto, a declarat vineri că prima întâlnire între oficialii celor trei state are drept scop stabilirea de contacte şi obiectivelor de cooperare pe care le-au convenit la summitul NATO de la Madrid, potrivit The Guardian.

În iunie, în ajunul summitului de la Madrid, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a convenit să renunţe la obiecţiile referitoare la aderarea Stockholmului şi Helsinkiului la Alianţa Nord-Atlantică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.