Premierul Suediei, Stefan Lofven, a declarat vineri după-amiază că are de gând să reducă imigraţia economică, tocmai pentru a asigura mai multe locuri de muncă pentru cetăţenii suedezi, dar şi pentru refugiaţii acceptaţi în ultimii ani de către Stockholm, transmite France Presse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acele locuri de muncă pentru care nu este nevoie de educaţie vor fi ocupate de către şomerii care locuiesc deja în ţară”, a declarat liderul social-democrat de la Stockholm.

În 2016, autorităţile suedeze au emis peste 12.000 de permise de muncă pentru imigranţii din afara Uniunii Europene.

Aceste numere includ aproximativ 4.000 de muncitori necalificaţi, precum bucătari, chelneri, mecanici sau angajaţi în salubrizare.

”Este iraţional ca noi să avem o migraţie economică care este reprezentată de spălători de vase sau alţi angajaţi din restaurante, atunci când avem deja oameni capabili şi care au ajuns aici ca refugiaţi. Primul lucru pe care-l vom face este să subliniem ideea că oricine poate să muncească va munci”, a susţinut Lofven.

Premierul a explicat că există peste 100.000 de locuri de muncă disponibile în acest moment şi aproximativ 300.000 de şomeri în Suedia.

Migraţia economică ar trebui prin urmare să fie limitată pentru acele ocupaţii care necesită muncitori antrenaţi.

Social-democraţii conduc un guvern minoritar alături de Verzi. Însă, aceştia din urmă se opun impunerii unor restricţii cu privire la migraţia economică, ceea ce înseamnă că este puţin probabil ca o legislaţie în acest sens să fie adoptată înainte de alegerile parlamentare din septembrie 2018.

”Dacă Verzii aleg să lupte, atunci va exista o criză guvernamentală”, a avertizat profesorul de ştiinţe politice Jonas Hinnfors de la Universitatea Goteborg.

Suedia are o populaţie de aproximativ 10 milioane de oameni, dar a acceptat aproximativ 244.000 de solicitanţi de azil în perioada 2014-2015, adică cel mai mare număr de refugiaţi pe cap de locuitor dintre toate ţările Europei

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.