Suedia nu a extrădat încă suspecţii pe care Turcia îi consideră terorişti, în pofida semnării unui acord de ridicare a dreptului de veto al Ankarei asupra aderării Stockholmului la NATO luna trecută, a declarat, miercuri, ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suedia şi Finlanda au solicitat aderarea la NATO ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, dar s-au confruntat cu opoziţia Turciei, care a acuzat ţările nordice că au impus embargouri asupra armelor Ankarei şi că sprijină grupări pe care Ankara le consideră teroriste.

Cele trei ţări au semnat un acord de ridicare a dreptului de veto al Turciei în schimbul promisiunilor naţiunilor nordice de combatere a terorismului. În schimb, Turcia a avertizat că le va bloca cererile de aderare dacă angajamentele nu vor fi respectate.

Ankara a cerut extrădarea a şaptezeci şi trei de persoane din Suedia, precum şi a altor doisprezece din Finlanda.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.