Varianta britanică a SARS-CoV-2 a fost descopeiră în Suedia, unde un călător din Regatul Unit a fost testat pozitiv, au anunţat sâmbătă autorităţile sanitare, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest călător a fost plasat în carantină, iar niciun alt caz nu a fost descoperit, a anunţat o reprezentantă a Agenţiei Sănătăţii Publice din Suedia, Sara Byfors.

Călătorul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, se afla la Sormland, la sud de Stockholm, potrivit unui inspector sanitar regional, Signe Makitalo.

Varianta britanică a noului coronavirus este considerată mai infecţioasă decât celelalte.

”Această persoană care a fost testată pozitiv (cu covid-19) a venit din Marea Britanie la Sormland de Crăciun”, a precizat Makitalo

Riscul altor contaminări de la acest caz este extrem de limitat, apreciază el.

Suedia a impus luna aceasta restricţii de călătorie pasagerilor provenind din Regatul Unit din cauza noii variante a virusului.

Numeroase ţări din lume, inclusiv din UE, au impus astfel de restricţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.