Luptele dintre armată şi paramilitari din Sudan au provocat moartea a cel puţin 83 de persoane şi rănirea altor 1.126 începând de joi, a raportat Organizatia Mondiala a Sănătăţii (OMS), duminică seară, la Geneva, relatează Belga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spitalele din capitală şi din jurul acesteia sunt copleşite din cauza luptelor grele care au izbucnit la Khartoum în weekend, a spus OMS.

Câteva dintre cele nouă spitale care primesc civili răniţi nu au provizii de sânge, materiale pentru transfuzii şi alte echipamente medicale. Taierile de apă şi electricitate şi lipsa combustibilului pentru generatoarele electrice ale spitalelor complică şi mai mult operaţiunile.

Luptele au continuat, în noaptea de duminică spre luni, între armata condusă de generalul Abdel Fattah al-Burhane şi Forţele de sprijin rapid (FSR) ale generalului Mohamed Hamdane Daglo, foşti miliţieni din războiul din Darfur.

Acesta este primul astfel de conflict de când ambele părţi şi-au unit forţele pentru a-l înlătura pe preşedintele Omar Hassan al-Bashir, în 2019.

 



 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.