Consiliul militar care conduce Sudanul şi liderii opoziţiei au semnat un acord privind împărţirea puterii după discuţii care au durat toată noaptea, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este „un moment istoric” pentru ţară, a precizat liderul adjunct al Consiliului Militar, Mohamed Hamdan Dagalo, conform AFP.

Pe 5 iulie, liderii militari şi civili din Sudan au anunţat că au ajuns la un acord pentru a împărţi puterea până la noi alegeri, promiţând că astfel se va încheia conflictul care a paralizat ţara africană de când fostul preşedinte Omar Hassan al-Bashir a fost înlăturat de la putere printr-o lovitură de stat în aprilie.

Cele două părţi au căzut de acord să formeze o autoritate militară-civilă care va conduce Sudanul pentru o perioadă de peste trei ani, a informat un lider al protestatarilor.

Puterea va fi deţinută pe rând atât de liderii civili, cât şi de cei ai armatei în perioada de tranziţie, a informat un mediator de la Uniunea Africană, Mohamed Hassan Lebatt. Ulterior vor avea loc alegeri iar armata se va retrage de la conducere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.