Preşedintele american Joe Biden a reiterat la ONU faptul că Statele Unite vor să se creeze un stat palestinian, însă nu a anunţat vreo iniţiativă în vederea unei relansări a negocierilor de pace palestiniene cu Israelul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vom continua să pledăm în favoarea unei păci negociate şi durabile între statul democratic evreu şi poporul palestinian”, a declarat şeful statului american în discursul pe care l-a susţinut miercuri la Adunarea Generală a ONU.

El a subliniat că soluţia cu două state ”rămâne, din punctul nostru de vedere, cea mai bună modalitate de a asigura securitatea şi prosperitatea Israelului în viitor şi de a oferi palestinienilor un stat la care au dreptul”.

Biden a făcut declaraţii asemănătoare în cadrul unei vizite în Israel şi în teritoriile palestiniene ocupate, în iulie, în care nu a obţinut vreun progres în dosar.

El s-a limitat atunci să se întâlnească cu liderii celor două părţi şi a anunţat ajutoare financiare destinate plaestinienilor şi un proiect de desfăşurare a 4G în Cisiordania şi Fâşia Gaza.

Negocieri de pace între Israel şi Palestina se află într-un punct mort din 2014.

Relaţiile Statelor Unite cu Palestina s-au îmbunătăţit după ce Joe Biden i-a succedat lui Donald Trump, foarte pro-israelian, însă unii palestinieni consideră că administraţia acestuia este prea timorată şi concentrată auspra unor programe economice în loc de o soluţionare a problemei politice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.