Autorităţile din Rhode Island au fost forţate să retragă din presă un videoclip pentru promovarea turismului din regiune, după ce mai mulţi americani s-au plâns că prezintă imagini ale sălii de concerte din capitala islandeză Reykjavik, aflată la 4000 de kilometri distanţă, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Corporaţia pentru Comerţ din Rhode Island a cofirmat eroarea apărută în videoclip, susţinând că singurii vinovaţi sunt editorii video.

Autorităţile din Rhode Island au publicat videoclipul luni nopatea, care ar fi trebuit să lanseze o nouă campanie pentru promovarea turismului. Intro-ul videoclipului prezintă un skateboarder care se dă pe placă în faţa unei clădiri din sticlă, în timp ce naratorul spune: ”Imaginează-ţi un loc care se simte ca acasă, dar este destul de unic pentru a nu te plictisi niciodată”.

Însă, internauţii au atras atenţia că imaginea clădirii din sticlă nu este din Rhode Island. ”Hey, asta nu e din Rhode Island - este clădirea de concert Harpa şi centrul de conferinţe din Reykjavik”, a scris un bărbat pe Twitter.

Anterior, directorul artistic al Corporaţiie pentru Comerţ a dat asigurări că toate imaginile din videoclip au fost filmate în Rhode Island. Însă, un purtător de cuvânt al agenţiei a confirmat că sala de concerte Harpa din Reykjavik apare în videoclip, pentru că compania care s-a ocupat de editare a folosit imaginile greşite.

”În timp ce Corporaţia pentru Comerţ pregătea acest videoclip de promovare, au fost oferite instrucţiuni explicite unei firme locale să fie folosite doar imagini din Rhode Island. Însă s-a făcut o greşeală. Odată ce greşeala a fost identificată, videoclipul a fost dat jos”.

Videoclipul a costat 22.000 de dolari, însă va fi corectat fără costuri suplimentare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.