Autorităţile americane au anunţat că un muncitor şi-a pierdut viaţa, iar alţi cinci au fost răniţi, după explozia unui gazoduct al Colonial Pipeline Co. în localitatea Shelby, Alamaba. Explozia a provocat un incendiu masiv şi a determinat sistarea activităţii la reţeaua de gazoducte şi conducte de prelucrare de pe coasta estică a Statelor Unite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O echipă de nouă muncitori executa o operaţiune de rutină la sistemul de gazoducte în momentul exploziei. Şapte muncitori au fost răniţi în urma exploziei, dintre care doi au fost evacuaţi cu un elicopter al salvatorilor, iar alţi doi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Explozia a avut loc după ce muncitorii au lovit gazoductul cu un excavator, ceea ce a dus la incendierea imediată a combustibilului.

Un muncitor şi-a pierdut viaţa la locul exploziei, iar alţi cinci au ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Pompierii au reuşit să controleze incendiul abia la ora locală 21.00 (03.00 ora României).

Muncitorii au ridicat un mal de pâmânt înalt de doi metri pentru a izola combustibilul cuprins de flăcări.

De asemenea, explozia a dus la aprinderea vegetaţiei, iar peste 32 de acri de pădure au fost incendiaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.