Organizatorul marşului „Uniţi Dreapta” de anul trecut din Charlottesville a obţinut aprobarea pentru a organiza un eveniment similar în Washington DC, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aplicaţia lui Jason Kessler pentru a organiza un marş al „drepturilor civile ale albilor” a fost aprobată iar evenimentul va avea loc pe 11 şi 12 august.

Conform aplicaţiei lui Kessler, este estimat că vor participa 400 de persoane şi el a promis că va colabora cu autorităţile.

Evenimentul din Washington DC va avea loc la exact un an distanţă după cel din Charlottesville, Virginia.

Anul trecut, o maşină a intrat într-un grup de persoane care demonstrau faţă de aceste manifestări, omorând o persoană şi rănind alte 19. Preşedintele Donald Trump a declarat atunci că ambele tabere sunt vinovate pentru violenţă.

Conform presei locale, o cerere pentru a organiza un eveniment similar în acest în Charlottesville a fost respinsă din cauza îngrijorărilor privind siguranţa publică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.