Autorităţile americane l-au arestat luni noaptea pe artistul Zachary Cole Fernandez, care a ales să se predea poliţiei după ce a vandalizat semnul Hollywood în ajunul Anului Nou pentru a sărbători legalizarea marijuanei în California. Fernandez a agăţat mai multe prelate pe semnul celebru din Los Angeles pentru a se putea citi ”Hollyweed” (n.r. ”sfânta iarbă”), transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tânărul în vârstă de 30 de ani a fost arestat şi pus sub inculpare pentru încălcarea unei proprietăţi private cu privire la vandalizarea semnului Hollywood. De asemenea, acesta a fost eliberat două ore mai târziu după plata unei cauţiuni de 1.000 de dolari.

Zachary Cole Fernandez s-a prezentat la o secţie de poliţie împreună cu avocatul său pentru a se preda, după ce a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce escalada gardul de protecţie ridicat în jurul semnului Hollywood.

Ulterior, acesta a agăţat patru prelate, dintre care două negre şi două albe, pentru a schimba cele două litere ”o” din ”wood” în ”e”.

Fernandez susţine că a decis să vandalizeze semnul emblematic din metropola americană după ce a descoperit că în 1976 semnul a fost schimbat în ”Hollyweed” pentru a sărbători relaxarea legislaţiei cu privire la marijuana din California.

În noiembrie, alegătorii au votat în favoarea legalizării utilizării în scop recreativ a marijuanei în California. 

Zachary Cole Fernandez ar urma să apară pe 15 februarie în faţa unei instanţe din Los Angeles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.