Autorităţile americane l-au arestat luni noaptea pe artistul Zachary Cole Fernandez, care a ales să se predea poliţiei după ce a vandalizat semnul Hollywood în ajunul Anului Nou pentru a sărbători legalizarea marijuanei în California. Fernandez a agăţat mai multe prelate pe semnul celebru din Los Angeles pentru a se putea citi ”Hollyweed” (n.r. ”sfânta iarbă”), transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tânărul în vârstă de 30 de ani a fost arestat şi pus sub inculpare pentru încălcarea unei proprietăţi private cu privire la vandalizarea semnului Hollywood. De asemenea, acesta a fost eliberat două ore mai târziu după plata unei cauţiuni de 1.000 de dolari.

Zachary Cole Fernandez s-a prezentat la o secţie de poliţie împreună cu avocatul său pentru a se preda, după ce a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce escalada gardul de protecţie ridicat în jurul semnului Hollywood.

Ulterior, acesta a agăţat patru prelate, dintre care două negre şi două albe, pentru a schimba cele două litere ”o” din ”wood” în ”e”.

Fernandez susţine că a decis să vandalizeze semnul emblematic din metropola americană după ce a descoperit că în 1976 semnul a fost schimbat în ”Hollyweed” pentru a sărbători relaxarea legislaţiei cu privire la marijuana din California.

În noiembrie, alegătorii au votat în favoarea legalizării utilizării în scop recreativ a marijuanei în California. 

Zachary Cole Fernandez ar urma să apară pe 15 februarie în faţa unei instanţe din Los Angeles.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.