Preşedintele american Donald Trump a declarat stare de urgenţă în statul Louisiana, în contextul în care se apropie furtuna tropicală Barry, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Furtuna a crescut în intensitate în Golful Mexicului în ultimele zile.

Oficialii susţin că viteza vântului a crescut până la 80 km/h şi ar putea să ajungă la nivelul unui uragan până va ajunge la ţărm.

Astfel, vor urma şi ploi torenţiale în New Orleans, oraş afectat deja de furtuni cu descărcări electrice şi inundaţii.

Meteorologii avertizează că cel mai mare pericol este reprezentat de inundaţii.

Declararea stării de urgenţă permite alocarea unor resurse federale maei care ar putea fi folosite într-o situaţie de urgenţă.

Conform meteorologilor, furtuna se îndreaptă spre Louisiana cu 8 km/h. Aceştia prezic că furtuna va ajunge în stat vineri târziu sau sâmbătă dimineaţa.

Oficialii au ordonat evacuarea câtorva mii de rezidenţi din zonele cu o altitudine scăzută.

Primarul din New Orleans, LaToya Cantrell, nu a emis un ordin de evacuare pentru întreg oraşul pentru că nu este vorba de un uragan de categoria a treia sau mai sus.

Rezidenţii au fost avertizaţi să se pregătească pentru furtună prin cumpărarea de apă potabilă şi alimente neperisabile precum şi de alte provizii.

Trump a informat pe Twitter că oficialii naţionali şi locali colaborează îndeaproape şi a făcut apel la localnici să se pregătească.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.