Trei persoane au murit în atacul armat la o competiţie de jocuri video din Jacksonville, Florida, au anunţat autorităţile americane. Printre cei decedaţi se află şi atacatorul, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mike Williams, şeriful din Jacksonville, a confirmat duminică seara că două persoane au fost împuşcate mortal iar alte nouă au fost rănite. Atacatorul s-a sinucis. Alte două persoane au fost rănite în haosul creat când lumea încerca să fugă de la faţa locului.

Oficialii nu au făcut publice numele celor decedaţi. Williams a comunicat că atacatorul este David Katz, un bărbat de 24 de ani din Baltimore. Locuinţa sa a fost percheziţionată de poliţie, iar şeriful a confirmat că suspectul se afla în Jacksonville „pentru competiţie”.

„Suspectul a folosit cel puţin un pistol pentru acest atac”, a precizat Williams.

Atacul a avut loc la un complex popular denumit Jacksonville Landing, unde câteva zeci de persoane jucau Madden NFL 2019, un joc video care simulează fotbalul american.

Dintre cele nouă persoane rănite, şapte au fost transportate la spital iar două au mers pe cont propriu. Primarul Lenny Curry a declarat că „Jacksonville este în doliu”.

Ryen Aleman a postat pe Facebook un mesaj despre experienţa sa din timpul atacului: „Nu îi doresc nimănui acest lucru – cel mai înfricoşător moment din viaţa mea. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat teafăr de acolo. Mă rog pentru toată lumea care este acolo acum”.

Vorbind pentru CNN, el a adăugat: „Toată lumea s-a întins la pământ. Eu m-am aşezat la pământ şi m-am târât până la baie. Am auzit multe împuşcături, cel puţin 20. Sunt atât de şocat că abia pot să vorbesc”.

Guvernatorul statului Florida, Rick Scott, a declarat că autorităţile locale vor primi tot ajutorul de care au nevoie. Senatorul Marco Rubio a precizat că autorităţile federale sunt implicate iar secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a afirmat că Donald Trump a fost informat cu privire la evenimentele din Florida.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.