Statele Unite supraveghează Coreea de Nord ”foarte îndeaproape”, a avertizat preşedintele american Donald Trump, odată cu apropierea expirării unui ultimatum, la sfârşitul anului, dat de Phenian Washingtonului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aş fi dezamăgit dacă s-ar pregăti ceva, iar dacă aşa stau lucrurile, ne vom ocupa de asta”, a declarat luni Donald trump.

”Noi supraveghem Coreea de Nord foarte îndeaproape”, a avertizat el.

Phenianul a făcut în ultimele săptămâni o serie de declaraţii vehemente şi a dat Washingtonului un ultimatum până la sfârşitul anului, ameninţând, în lipsa unor progrese în discuţiile lor, cu un ”cadou de Crăciun”.

După o apropiere spectaculoasă în 2018, negocierile în dosarul nuclear se află în impas, în urma eşecului summitului de la Hanoi, în februarie, între Donald Trump şi dictatorul nord-coreean Kim Jong Un.

Statele Unite cer Coreei de Nord să renunţe imediat la întregul arsenal atomic, în timp ce aceasta din urmă cere o ridicare rapidă a cel puţin unei părţi a sancţiunilor internaţionale care-o strangulează economia.

Emisarul american pentru Coreea de Nord Stephen Biegun a catalogat luni, la Seul, exigenţele Phenianului drept ”ostile”, ”negative” şi ”nedorite”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.