Presa americană susţine că subsecretarul de stat Patrick Kennedy a pus presiune asupra agenţiilor Biroului Federal de Investigaţii (FBI) în vederea desecretizării unor e-mailuri trimise de pe serverul privat al democratei Hillary Clinton. Aceste e-mailuri au fost iniţial catalogate de anchetatori ca fiind secrete şi excluse procesului de publicare, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor documente eliberate de agenţie, o persoană necunoscută susţine că Patrick Kennedy a contactat FBI-ul pentru a cere în mod expres desecretizarea e-mailurilor într-un schimb de timp ”quid pro quo” (n.r. o favoare în schimbul unei alte favori).

Un subiect cheie al campaniei prezidenţiale este reprezentat de posibilitatea ca democrata Hillary Clinton să fi trimis e-mailuri cu informaţii clasificate de pe serverul privat, o asemenea acţiune punând în pericol securitatea naţională a Statelor Unite. De asemenea, prezidenţiabilul republican a cerut în repetate rânduri încarcerarea rivalei sale pentru utilizarea serverului privat de e-mail în timpul mandatului de secretar de stat.

Patrick Kennedy este nepotul preşedintelui asasinat John F. Kennedy. De asemenea, acesta este un reprezentat de seamă al democraţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.