Senatorii democraţi au reuşit joi după-amiază să blocheze cu succes înaintarea procesului de confirmare a judecătorului Neil Gorsuch la Curtea Supremă, lansând o confruntarea amară că republicanii cu privire la modul în care sunt confirmate nominalizările preşedintelui american pentru instanţa supremă din Statele Unite, relatează Washington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gorsuch nu a reuşit să obţină cele 60 de voturi necesare pentru a pune capăt dezbaterii cu privire la nominalizarea sa la Curtea Supremă.

În schimb, liderul senatorilor republicani a promis că va schimba regulile tocmai pentru a permite confirmarea judecătorilor supremi cu o majoritate simplă în Senat.

Între timp, votul final pentru nominalizarea lui Gorsuch nu este programat până vineri, atunci când 52 de democraţi şi cel puţin trei democraţi au de gând să voteze pentru nominalizarea făcută de preşedintele Trump la Curtea Supremă.

Neil Gorsuch are nevoie de 60 de voturi pentru a fi confirmat drept înlocuitor al lui Antonin Scalia.

Următoarele 24 de ore ar putea să fie cele mai tensionate din istoria recentă a Senatului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.