Directorul serviciilor naţionale de informaţii din SUA, Dan Coats, va părăsi administraţia Trump, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Donald Trump a informat pe Twitter că Dan Coats îşi va părăsi funcţia la jumătatea lui august şi că îl va nominaliza pe John Ratcliffe, un membru al Congresului din Texas, pentru a-l înlocui.

Trump a precizat că Ratcliffe va conduce şi „va inspira măreţie pentru ţara” pe care o iubeşte.

Coats şi Trump au fost în conflict în numeroase rânduri privind Rusia şi Coreea de Nord.

Ca director al serviciilor de informaţii, rolul lui Coats era de a monitoriza toate agenţiile de informaţii din SUA, inclusiv CIA şi NSA.

Însă pe parcursul mandatului, analizele lui Coats au fost contrazise constant de preşedinte. În ianuarie Trump a numit directorii agenţiilor de informaţii ca fiind „pasivi şi naivi” în ceea ce priveşte evaluarea lor a ameninţării Iranului.

În scrisoarea sa de demisie transmisă lui Trump, Coats a remarcat că serviciile de informaţii americane „au devenit mai puternice ca niciodată” în timpul mandatului său de doi ani şi jumătate.

„Drept urmare, cred că este timpul ca eu să merg mai departe către următorul capitol din viaţa mea”, a scris el.

Deşi Coats a declarat în februarie că Trump i-a cerut să rămână, diferenţele de opinie dintre cei doi s-au dovedit a fi decisive.

În special, cei doi s-au contrazis privind amestecul Rusiei în alegerile americane, acordul nuclear cu Iranul şi felul în care Trump a gestionat problema Coreei de Nord.

Astfel, Coats a considerat că nu mai poate continua şi că plecarea sa este inevitabilă, conform unei surse Washington Post.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.