Secretarul Apărării din Statele Unite, James Mattis, va pleca săptămâna viitoare în prima vizită oficială în Coreea de Sud şi Japonia, unde se va întâlni cu omologii săi pentru a da asigurări cu privire la sprijinul american de neclintit pentru alianţă, după preluarea puterii de către preşedintele Donald Trump. Vizita oficială va începe pe data de 1 februarie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mattis a ales doi alianţi apropiaţi ai Statelor Unite pentru prima sa vizită în calitate de şef al Pentagonului.

Liderii de la Tokyo şi Seul s-au arătat îngrijoraţi în ultimele luni cu privire la declaraţiile preşedintelui Donald Trump, care nu a demostrat acelaşi sprijin pentru NATO. Mai mult, miliardarul republican a ameninţat în numeroase rânduri că va tăia finanţarea, dacă aliaţii nu îşi vor respecta angajamentul de a ridica costurile pentru Apărare la 2% din PIB. 

Însă, Seulul este dependent de finanţarea americană pentru a activa un sistem antirachetă la graniţa cu regimul nord-coreean, care testează periodic rachete balistice şi bombe nucleare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.