SUA au sancţionat şapte oligarhi ruşi şi 17 oficiali ai guvernului rus pentru ceea ce au numit „activităţi nepotrivite” în întreaga lume, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, au fost vizate şi 12 companii deţinute de oligarhi precum şi o companie de distribuire a armelor deţinută de stat şi o bancă, a informat Trezoreria din SUA.

Noile sancţiuni vin ca răspuns la „un tipar din ce în mai accentuat al guvernului rus” de comportament nepotrivit, au spus oficialii. Ei nu au putut da nume specifice şi au informat reporterii sub condiţia anonimatului.

Oficialii au trecut printr-o listă de activităţi despre care au spus că au dus la aceste sancţiuni, printre care şi acţiunile Rusiei în Crimeea şi estul Ucrainei, susţinerea faţă de preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, atacurile cibernetice şi încercările de a destabiliza democraţia occidentală.

Parlamentarul Konstantin Kosachev, preşedintele consiliului pentru afaceri externe al camerei superioare a Parlamentului rus, a declarat că sancţiunile nu au nicio bază, conform agenţiei de ştiri Interfax. Ministrul pentru Piaţa de Schimb din Rusia a susţinut că acele companii de stat afectate de noile măsuri vor primi susţinere suplimentară din partea Kremlinului.

Exportatorul de arme Rosoboronexport susţine că sancţiunile împotriva sa reprezintă o tentativă de a exclude Rusia din piaţa internaţională a armelor: „Este vorba de o competiţie necinstită în cea mai pură formă a sa”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei.

Sancţiunile fac parte dintr-un efort al SUA de a ţine sub control activitatea lui Putin, administraţia lui Trump precizând că de când Donald Trump se află la putere, SUA au sancţionat 189 de persoane şi entităţi în legătură cu Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.