Statele Unite au anunţat marţi că sancţionează 13 entităţi străine şi persoane din China, Irak, Rusia şi Turcia, în conformitate cu legea de neproliferare a armelor în Iran, Coreea de Nord şi Siria, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsurile includ aplicarea de noi sancţiuni împotriva a cinci entităţi şi persoane din China, respectiv Luo Dingwen, Baoding Shimaotong Enterprises Services Company, Gaobeidian Kaituo Precise Instrument, Wuhan Sanjiang Import and Export , şi din Turcia - Eren Carbon Graphite Industrial Trading Company, pentru susţinerea programului de rachete al Iranului. Cetăţeanul chinez Luo Dingwen a fost implicat şi în furnizarea de produse sensibile  programului de înarmare al Pakistanului.

Măsurile sunt rezultatul unei evaluări periodice a activităţilor sancţionabile.

Sancţiunile includ restricţii aplicate achiziţiilor guvernului american, asistenţei guvernamentale amerciane şi exporturilor.

Impunerea acestor măsuri scoate în evidenţă că programul de rachete al Iranului rămâne o îngrijorare semnificativă a Statelor Unite legată de proliferarea armelor.

Impunerea de sancţiuni împotriva acestor entităţi srăine corespunde eforturilor Departamentului de Stat de a se folosi de toate măsurile aflate la dispoziţie pentru a împiedica Iranul să realizeze progrese în construirea de rachete.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.