Armata americană a anunţat că a organizat atacuri aeriene în zonele din estul Siriei, folosite de miliţiile susţinute de Iran. Atacurile au reprezentat represalii pentru un atac din 15 august care a vizat forţele americane, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atacurile de astăzi au fost necesare pentru a proteja şi a apăra personalul american” şi au fost ca răspuns la un atac din 15 august care a vizat forţele americane, a declarat miercuri colonelul Joe Buccino, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Central al armatei american.

Atacurile au fost ”acţiuni proporţionale, deliberate, menite să limiteze riscul de escaladare şi să minimizeze riscul de victime”, a adăugat el. Buccino nu a identificat ţintele şi nici nu a oferit cifre privind victimele atacurilor, care au fost efectuate la ordinele preşedintelui Joe Biden.

Presa de stat din Siria nu a recunoscut imediat care au lovit Deir Ez-Zor. Iranul nu a recunoscut imediat atacul.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului şi colectivul activist Deir Ezzor 24 au anunţat că atacurile aeriene au vizat tabăra Ayash condusă de grupul Fatimiyoun alcătuit din luptători şiiţi din Afganistan. Monitorul de război a precizat că cel puţin şase militanţi sirieni şi străini au fost ucişi în atacurile aeriene.

Atacul din 15 august a implicat dronele lansate de miliţiile susţinute de Iran, care au vizat garnizoana al-Tanf folosită de forţele americane. Comandamentul Central al SUA a descris atacul ca fiind soldat cu ”zero victime şi nicio pagubă” la momentul respectiv.

Deir Ez-Zor este o provincie strategică care se învecinează cu Irakul şi conţine câmpuri petroliere. Grupurile de miliţie susţinute de Iran şi forţele siriene controlează zona şi au fost adesea ţinta avioanelor de război israeliene în atacurile anterioare.

Forţele americane au intrat în Siria în 2015, susţinând forţele aliate în lupta lor împotriva grupării Statului Islamic.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.