O femeie Alabama cu două utere poartă cîte o sarcină în fiecare dintre ele, aşteaptând naşterea a două fetiţe, un caz „uimitor” şi rar, potrivit medicilor, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kelsey Hatcher, o mamă de trei copii, în vârstă de 32 de ani, s-a născut cu o anomalie uterină rară numită ”uter didelf” sau  uter dublu. Cu toate acestea, ea nu a fost diagnosticată cu afecţiunea până în primăvara trecută, când a descoperit că este însărcinată  în fiecare uter.

Hatcher a spus că soţul ei aproape că nu a crezut-o.

„El a spus: „Minţi”. I-am spus: „Nu, nu mint”, a povestit Hatcher pentru NBC News.

Anomalia uterului dublu afectează aproximativ 0,3% dintre femei. Anormalitatea se formează la embrionul feminin foarte devreme în dezvoltare, în jurul a opt săptămâni de gestaţie, potrivit cercetătorilor în domeniul fertilităţii.

„Faptul că ambele ovare au ovulat în acelaşi timp, sau cam în acelaşi timp, este destul de uimitor”, a declarat dr. Hayley Miller, membru al depatamentului de medicină materno-fetală de la Stanford şi membru al Colegiului American al Obstetricienilor şi Ginecologilor.

În timp ce Hatcher se pregăteşte pentru doi copii, medicii se pregătesc să aibă personal suplimentar disponibil pentru travaliul său. Femeile cu două utere şi două cervixuri pot pune probleme speciale medicilor.

„Am îngrijit mulţi pacienţi cu două utere şi două coluri uterine şi, de multe ori, este dificil să inducem travaliul”, a spus Miller.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.