Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a lansat miercuri o anchetă, după ce o biserică baptistă a comunităţii afroamericane a fost incendiată şi vandalizată cu mesajul ”Votaţi Trump” în localitatea Greenville din Mississippi. Incidentul are loc cu doar o săptămână înainte de alegerile prezidenţiale, iar tensiunile rasiale au explodat în ultimele luni, ca urmare a brutalităţii autorităţilor împotriva comunităţii afroamericane şi a declaraţiilor controversate ale prezidenţiabilului republican, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicio persoană nu a fost rănită în incendierea Bisericii Baptiste Misionare Hopewell din Greenville din Mississippi. Autorităţile locale nu au determinat cauza incendiului, iar structura de rezistenţă a bisericii afroamericane a fost puternic avariată.

Biserile afroamericane au reprezentat în ultimele decenii un electorat de bază pentru prezidenţiabilii democraţi.

”Simţim că un asemenea mesaj pe zidul bisericii este intimidant. Este o încercare de impunere a credinţelor personale asupra unor alte persoane, iar aceasta este o biserică predominant afroamericană. Nimeni nu are dreptul de a influenţa într-o asemenea manieră alegătorii în acestă cursă electorală”, a declarat poliţistul Delando Wilson.

În timpul mişcării pentru drepturile civile din anii '60, biserile afroamericane din statele sudice erau adeseori incendiate de către susţinătorii supremaţiei rasei albe.

Greenville are o populaţie de 33.000 de oameni şi este situat la circa 160 de kilometri nord-vest de capitala statală Jackson.

”Divizia Jackson a FBI este conştientă de situaţia din Greenville şi vom colabora cu autorităţile locale, statale şi federale pentru a determina dacă a fost comisă o încălcare a drepturilor civile”, se arată într-un comunicat al Biroului Federal de Investigaţii.

Pastorul bisericii afroamericane a declarat că enoriaşii au fost afectaţi emoţional de incident.

Între timp, preşedintele filialei locale a democraţilor a catalogat incidentul drept un act regretabil.

”Să sperăm că adevărata cauză a incendiului va fi descoperită, însă nimic nu este o coincidenţă în politică”, a precizat Bobby Moak.

În octombrie, un birou de campanie al republicanilor a fost incendiat în localitatea Hillsborough din Carolina de Nord. Pe zidul clădirii a apărut mesajul: ”părăsiţi oraşul sau altfel...”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.