Pentagonul nu are în plan să suspende în viitor alte exerciţii militare comune cu Coreea de Sud, a anunţat James Mattis, ministrul Apărării din SUA, scrie CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„După cum ştiţi, am luat această măsură de a suspenda mai multe dintre exerciţiile militare majore ca o dovadă de bunăvoinţă după summit-ul din Singapore”, a declarat Mattis.

„Nu avem planuri în acest moment de a suspenda şi alte exerciţii. Vom lucra foarte îndeaproape cu secretarul de Stat”, a adăugat Mattis, notând că în acest timp au mai avut loc exerciţii militare minore în peninsula coreeană.

Comentariile lui Mattis vin după ce preşedintele american, Donald Trump, a anulat vizita secretarului de Stat, Mike Pompeo, în Coreea de Nord, pentru că „nu a fost făcut destul progres” în dezarmarea nucleară a peninsulei coreene.

După summit-ul din Singapore cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, Trump a anulat exerciţiile militare bilaterale dintre Coreea de Sud şi SUA, făcând referire la costurile foarte ridicate

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.