Judecătorul Neil Gorsuch - nominalizat de preşedintele american pentru poziţia de magistrat la Curtea Supremă - a catalogat drept ”deprimante şi demoralizatoare” atacurile lansate la adresa justiţiei de către preşedintele Donald Trump. Preşedintele american este numulţumit de faptul că o instanţă a blocat implementarea ordinului său executiv cu privire la imigranţii din şapte ţări predominat musulmane, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declaraţia judecătorului a avut loc într-o întâlnire cu senatorul democrat Richard Blumenthal. Între timp, un purtător de cuvânt al magistratului a confirmat că acesta a utilizat cuvintele ”deprimant şi demoralizator”.

Donald Trump a condamnat pe Twitter decizia judecătorului James Robart de a bloca temporar implementarea interdicţiei de călătorie pentru cetăţenii din şapte ţări predominant musulmane.

Gorsuch nu a dorit însă să condamne în mod public atacurile asupra justiţiei lansate de miliardarul american, chiar dacă este îngrijorat.

Preşedintele Donald Trump a semnat în urmă cu aproape două săptămâni un ordin executiv care suspendă temporar, pentru o perioadă minimă de 120 de zile, programele de primire a refugiaţilor, blochează pe termen nedeterminat primirea refugiaţilor sirieni şi interzice temporar, pentru o perioadă minimă de 90 de zile, intrarea cetăţenilor din şapte ţări musulmane în Statele Unite.

Printre ţările vizate de ordin se numără Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan şi Yemen.

Administraţia Trump a argumentat că interdicţia de intrare încearcă să îi ţină pe extremişti departe de Statele Unite şi a adus aminte de atentatele teroriste de la World Trade Center. Însă, nicio ţară de origine a teroriştilor de la 11 septembrie nu se numără pe lista întocmită de Casa Albă.

Preşedinteleamerican a lansat un atac dur la adresa judecătorilor care urmează să se pronunţe asupra ordinului său executiv privind imigraţia, spunând că „până şi un elev slab de liceu” ar înţelege argumentele sale.

„Nu vreau să numesc vreodată o instanţă părtinitoare, deci nu îi voi spune părtinitoare”, a spus Trump. „Şi nu avem încă o decizie. Dar tribunalul pare atât de politizat şi ar fi minunat pentru sistemul nostru de justiţie, dacă ar putea să citească declaraţia şi să facă ce este corect. Iar acest lucru ţine de securitatea ţării noastre”, a spus Trump.

El a insistat că preşedinţii americani au dreptul de a stabili cine intră şi cine nu pe teritoriul Statelor Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.