Un proiect de rezoluţie al Statelor Unite, Marii Britanii, Franţei şi Germaniei care critică Iranul pentru că nu a răspuns pe deplin la întrebările Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) cu privire la urmele de uraniu din locurile nedeclarate a fost trimis în cursul nopţii Consiliului guvernatorilor al AIEA, au declarat trei diplomaţi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezentarea oficială a textului, similară unui proiect vehiculat săptămâna trecută, va duce la dezbaterea şi votarea proiectului de rezoluţie în cadrul şedinţei de săptămâna aceasta a Consiliului guvernatorilor din 35 de ţări.

Mai mulţi diplomaţi au spus că rezoluţia ar putea fi adoptată în pofida avertismentelor Iranului cu privire la consecinţe, inclusiv în ceea ce priveşte negocierile referitoare la salvarea acordului nuclear cu Iranul din 2015.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.