Liderul Democraţilor din Senat, Chuck Schumer, a declarat joi după-amiază că Jeff Session ar trebui să demisioneze pentru binele naţiunii din funcţia de Procuror-General, după ce nu le-a dezvăluit senatorilor în timpul audierii că a purtat discuţii în mai multe rânduri cu ambasadorul rus de la Washington, Serghei Kisliak, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procurorul-General Jeff Session a avut la dispoziţie săptămâni întregi pentru a-şi corecta declaraţiile făcute în faţa comisiei judiciare, însă a lăsat acele declaraţii intacte. Tocmai pentru că departamentul de Justiţie ar trebui să fie deasupra unor asemenea reproşuri, pentru bine naţiunii ar trebui să demisioneze Procurorul-General Sessions”, a declarat Schumer.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor a susţinut în schimbă că, în opinia sa, nu există niciun motiv pentru care Jeff Session să se recuze din investigaţia cu privire la implicarea ruşilor în alegerile prezindeţiale din 2016, pentru a înclina balanţa spre preşedintele Donald Trump.

”Noi nu am văzut nicio dovadă dinspre aceste investigaţii în desfăşurare că a existat vreo implicare a unor membrii din campania sau echipa lui Donald Trump”, a declarat republicanul Paul Ryan.

Jeff Sessions a discutat în două rânduri cu ambasadorul rus anul trecut, pe când era senator, întâlniri pe care nu le-a dezvăluit atunci când a fost întrebat, în audierea în vederea confirmării în funcţia de secretar al Justiţiei, despre eventuale contacte între membri din echipa de campanie a lui Trump şi oficiali ruşi, potrivit unor oficiali de la Departamentului Justiţiei.

Ambasadorul Serghei Kisliak este considerat de serviciile americane de informaţii unul dintre cei mai buni spioni ruşi şi un recrutor de spioni la Washington, potrivit unor actuali şi foşti oficiali guvernamentali citaţi de CNN.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.