Statele Unite ”nu îşi pot permite încă patru ani” cu Donald Trump, avertizează Hillary Clinton într-un documentar autobiografic, prezentat la Festivalul Sundance, şi dă asigurări că va face ”tot ceea ce poate” pentru a asigura victoria democraţilor în alegerile prezidenţiale din 2020, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu puţin înainte de prezentarea în avanpremieră mondială a serialului - realizat de Nanette Burstein pentru platforma de streaming Hulu -, fostul secretar de Stat şi o candidată înfrântă la preşedinţie în 2016 a acordat interviuri pe covorul roşu, înconjurată de un dispozitiv de securitate prea puţin obişnuit la acest festival independent de cinema.

Întrebată despre viitoarele alegeri prezidenţiale de la 3 noiembrie - cu câteva zile înainte de primele scrutine în alegerile primare democrate - Hillary Clinton a declarat, având grijă să nu pronunţe niciodată numele lui Donald Trump, că ea crede că ”noi trebuie să câştigăm pur şi simplu”.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Eu nu cred că putem să ne permitem încă patru ani cu preşedintele în exerciţiu”, a apreciat ea.

”Ar fi absolut periculos pentru democraţia noastră, iar eu voi face tot ceea ce pot pentru a asigura, de această dată, o victorie a democraţilor”, a adăugat ea.

Purtând un mantou negru şi zâmbind destinsă, Hillary Clinton a detaliat pentru AFP provocările care aşteaptă, în opinia sa, tabăra sa politică în săptămânile şi lunile care urmează.

”Va trebui să ne descurcăm mai bine ca tabăra adversă, pentru că ei sunt extrem de organizaţi, incredibil de bine finanţaţi şi beneficiază de un ajutor străin”, dă ea asigurări, fără ocolişuri.

”Tabăra noastră va trebui să se opună desfiinţării unor electori, să gestioneze ameninţarea reală a atacurilor informatice şi utilizarea în scopuri ostile a unor documente furate, să contracareze publicitate falsă şi informaţiii care circulă pe reţele de socializare ce vin din ţara noastră şi din exterior, să ne protejeze aparatul electoral... Aşadar, avem mult de lucru”, subliniază ea.

Hillary Clinton apreciază că victoria este la îndemână.

”Va trebui să câştigăm, pentru că eu cred că oamenii au văzut promisiunile nerespectate şi eşecurile acestei administraţii. Însă noi vom depăşi toate obstacolele pe care (republicanii) ni le pun în cale”, apreciază ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.