Departamentul de Stat al SUA şi-a exprimat ”îngrijorarea profundă” cu privire la continuarea unei campanii a autorităţilor turce de reducere la tăcere a publicaţiilor media de opoziţie, după arestarea redactorului-şef, Murat Sabuncu, precum şi a altor 13 jurnalişti şi membri ai conducerii ziarului secularist Cumhuriyet, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Statele Unite sunt profund îngrijorate de ce pare a fi o sporire a presiunii oficiale asupra principalelor publicaţii de opoziţie din Turcia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, John kirby.

Autorităţile turce l-au arestat luni dimineaţă pe redactorul-şef al principalului ziar secularist de opoziţie Cumhuriyet. De asemenea, au fost emise mandate de arestare pe numele a 13 jurnalişti şi membri ai conducerii publicaţiei turce.

Potrivit Sabah Daily, operaţiunile împotriva publicaţiei seculariste fac parte din cadrul unei anchete cu privire la activităţile de susţinere a mişcării clericului Fetullah Gülen, acuzat că a orchestrat puciul eşuat din noaptea de 15-16 iulie.

Până la 120.000 de persoane au fost demise în ultimele două luni din rândul procurorilor, judecătorilor, medicilor, profesorilor universitari, academicienilor, soldaţilor, poliţiştilor, funcţionarilor publici, precum şi a jurnaliştilor.

De asemenea, până la 32.000 de suspecţi au rămas până în prezent în custodia autorităţilor turce pentru implicarea în lovitura de stat.

Însă, statele occidentale au criticat campania guvernamentală de eliminare a aşa-zişilor gulenişti din instituţiile de stat, precum şi din presă, ridicând totodată întrebări cu privire la tratamentul ”inuman” la care ar fi supuşi puciştii capturaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.