Statele Unite au interzis vânzarea biletelor de avion ale zborurilor comerciale către şi dinspre Belarus, după ce Minskul a deturnat în mai un avion de linie european pentru a aresta un jurnalist din opoziţie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta este ultima măsură dintr-o serie adoptate de Washington în urma reprimării de către regimul lui Aleksandr Lukaşenko a unor manifestaţii în favoarea democraţiei şi împotriva alegerilor prezidenţiale din 2020.

Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE) nu recunosc rezultatul acestui scrutin şi au impus sancţiuni unor oficiali şi sectoare economice.

Lukaşenko respinge acuzaţiile.

Departamentul american al Trezoreriei a anunţat marţi că o limitare a legăturilor aeriene între Statele Unite şi Belarus este în interesul politicii externe a Washingtonului, în urma deturnării unui avion aparţinând companiei low-cost iraldeze Ryanair.

Guvernul american autorizează în continuare operaţiuni de transport pe care le consideră ”în interesul naţional” american - şi anume din motive umanitare sau de securitate naţională, anunţă administraţia lui Joe Biden.

Această hotărâre, luată după mai multe săptămâni de gândire, are o valoare simbolică. Agenţiile de voiaj vând un număr foarte mic de bilete de avion către Belarus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.