Statele Unite au înregistrat un nou ”record” de cazuri de covid-19 în 24 de ore şi au depăşit prima oară pragul de 90.000 de contaminări, potrivit unui bilanţ al Universităţii Johns Hopkins, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

America, unde epidemia se intensifică puternic, a înregistrat 91.290 de cazuri noi de miercuri şi până joi, potrivit unor date preluate joi, la ora locală 20.30 (vineri, 2.30, ora României) de AFP de la universitate, actualizate în continuu.

De asemenea, 1.021 de persoane au murit, în aceeaşi perioadă de timp, din cauza covid-19 în Statele Unite - cea mai afectată ţară din lume de pandemie ca număr de morţi.

Bilanţul total al morţilor din cauza covid-19 a crescut la 228.625 de la începutul epidemiei, iar cel al cazurilor la 8,94 milioane.

Statele Unite au înregistrat sâmbătă un ”record” de 88.973 de cazuri de covid într-o singură zi.

În prezent, în cea mai dificilă situaţie se înregistrează în nordul Statelor Unite şi Midwestul.

Cu cinci zile înainte de alegerile prezodenţiale, candidatul democrat Joe Biden a făcut din gestionarea crizei sanitare principalul ungjo de atac împotriva preşedintelui republican în exerciţiu Donald Trump.

Celula de criză în lupta împotriva epidemiei de la Casa Albă a îndemnat la măsuri stricte împotriva biolii, relatează Reuters.

”Urmăm o traiectorie dificilă. Ne îndreptăm într-o direcţie greşită”, a subliniat doctorul Anthony Fauci din cadrul celulei de criză.

Faucia precizat că numărul cazurilor creşte în 47 de state americane, inclusiv în state-cheie în alegerile de marţi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.