Departamentul Trezoreriei din SUA a intensificat joi presiunea asupra companiei petroliere de stat a Venezuelei specificând că exporturile de diluanţi ale furnizorilor internaţionali ar putea fi vizate de sancţiunile SUA, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Modificarea, anunţată pe site-ul Trezoreriei, reprezintă cea mai recentă măsură a SUA care are ca scop exercitarea de presiuni asupra preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro prin limitarea accesului către veniturile companiei de stat PDVSA din exporturile de petrol.

PDVSA s-a bazat multă vreme pe importurile de diluanţi din SUA pe care le foloseşte pentru a aduce petrolul la o concentraţie potrivită pentru exporturi. Însă acest lucru a fost interzis în ianuarie iar compania a trebuit să caute noi furnizori în alte ţări.

Statele Unite şi majoritatea ţărilor vestice l-au recunoscut pe liderul opoziţiei Juan Guaido drept preşedintele legitim interimar al Venezuelei.

„Oprim toate modalităţile prin care regimul Maduro ar putea evita sancţiunile pentru a continua să se folosească de veniturile PDVSA”, a declarat un oficial al administraţiei Trump, sub condiţia anonimatului.

„Această schimbare este un semnal de alarmă pentru companiile internaţionale că orice tranzacţii pe care le au privind vânzarea de diluanţi către PDVSA ar putea fi vizate de sancţiuni”, a declarat oficialul.

Oficialul a refuzat să comenteze privind care companii au continuat să efectueze tranzacţii cu Venezuela descriindu-le doar ca „corporaţii globale majore”.

Exporturile de petrol ale Venezuelei au scăzut cu 17% în mai din cauza sancţiunilor.

Guvernul american plănuieşte să ia noi măsuri economice în următoarele săptămâni, a precizat oficialul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.