Statele Unite au anunţat marţi sancţiuni împotriva ”unei game largi de terorişti şi susţinători ai acestora”, între care se află organizaţia palestiniană Hamas, Garda Revoluţionară Islamică din Iran, organizaţia Statul Islamic şi alte grupări, în ajunul celei de-a 18-a aniversări a atacurilor din 11 septembrie 2001, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total, sancţiunile vizează 15 lideri, persoane şi entităţi afiliate Hamas, al Qaeda, Statul Islamic şi Garda Revoluţionară Islamică din Iran, a anunţat Departamentul Trezoreriei SUA.

Sancţiunile sunt aplicate utilizând noi instrumente, oferite de un ordin executiv actualizat recent de preşedintele Donald Trump.

”După atacurile oribile din 11 septembrie 2001, guvernul american şi-a reorientat eforturile antiteroriste pentru a se adapta în mod permanent la ameninţările care apar”, a afirmat într-un comunicat secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin.

”Ordinul executiv actualizat al preşedintelui Trump îmbunătăţeşte autorităţile pe care le folosim pentru a ţinti finanţele grupărilor teroriste şi ale liderilor acestora, pentru a ne asigura că acestea sunt cât mai solide”, a spus Mnuchin.

Între liderii sancţionaţi se numără Zaher Jabarin, şeful biroului financiar al Hamas, din Turcia, şi Muhammad Sa’id Izadi, şeful biroului palestinian al Gărţii Revoluţionare Islamice din Iran, din Liban.

Între ţintele acestor măsuri se mai află un membru al Qaeda din Brazilia, o persoană din Maldive care recrutează pentru o ramură a Statului Islamic activă în Afghanistan şi un membru operativ al unei afiliate a Statului Islamic din Filipine.

Mai multe case de schimb valutar, o companie de bijuterii din sudul Turciei sunt la rândul lor sancţionate de Trezoreria SUA.

Sancţiunile blochează toate proprietăţile din SUA ale entităţilor sau persoanelor sancţionate, iar americanii nu vor avea permisiunea de a face afaceri cu ele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.