Guvernul american a decis primele execuţii ale unor deţinuţi după aproape 20 de ani, a informat Departamentul Justiţiei, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorul general William Barr a programat executarea a cinci deţinuţi, condamnaţi pentru crimă şi alte infracţiuni.

Barr a declarat că cei cinci au fost condamnaţi pentru uciderea sau violarea unor copii sau persoane în vârstă.

Execuţiile au fost programate pentru decembrie 2019 şi ianuarie 2020.

Barr a afirmat într-un comunicat: „Departamentul Justiţiei respectă statul de drept şi suntem datori victimelor şi familiilor lor să implementăm sentinţa dispusă de sistemul nostru judiciar”.

În prezent există 62 de deţinuţi condamnaţi la moarte însă ultima execuţie a avut loc în 2003.

Pedeapsa cu moartea a fost eliminată la nivel de stat dar şi federal de o decizie din 1972 a Curţii Supreme, însă a fost reinstaurată în 1988.

Conform datelor Centrului de Informaţie cu privire la Pedeapsa cu Moartea, 78 de persoane au fost condamnate la moarte între 1988 şi 2018, însă doar trei au fost executate.

Barr a ordonat închisorilor să folosească un singur medicament la execuţii – Pentobarbital. Acesta încetineşte funcţiile organismului şi duce treptat la moarte.

Departamentul Justiţiei a informat că vor fi executaţi: Daniel Lee Lewis, care a ucis o familie de trei persoane inclusiv fiica de opt ani; Lezmond Mitchell, care a ucis o femeie de 63 de ani şi pe nepoata sa de nouă ani; Wesley Ira Purkey, care a violat şi ucis o adolescentă de 16 ani şi a ucis o femeie de 80 de ani; Alfred Bourgeois, care şi-a molestat şi ucis fiica de doi ani şi Dustin Lee Honken, care a ucis cinci persoane, printre care şi doi copii.

Execuţiile vor avea loc la penitenciarul din Terre Haute, Indiana.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.