Asociaţia Internaţională pentru Transporturi Aeriene a anunţat sâmbătă noaptea că şi membrii echipajelor de zbor originari din cele şapte ţări predominant musulmane, incluse în ordinul executiv semnat de Donald Trump, sunt vizaţi de interdicţia de a intra în Statele Unite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Vămii au transmis organizaţiei internaţionale că toţi cetăţenii care deţin paşapoarte din Iran, Irak, Siria, Libia, Somalia, Sudan şi Yemen, inclusiv membrii echipajelor de zbor, au interdicţie din a intra în Statele Unite.

Companiile aeriene ar putea să se confrunte cu mari obstacole în pregătirea echipajelor de zbor pentru aeronavele cu destinaţia Statele Unite.

De asemenea, companiile aeriene ar putea să fie nevoite să anuleze anumite curse directe din cauza interdicţiei care îi vizează pe pasageri, pentru că aproximativ 35.000 de cetăţeni iranieni au vizitat în urmă cu doi ani SUA.

Preşedintele Donald Trump a semnat vineri noaptea un ordin executiv care interzice cetăţenilor din şapte ţări predominant musulmane să intre pentru o perioadă iniţială de 90 de zile în Statele Unite.

Se pare că acest ordin nu îi vizează şi pe posesorii de ”cărţi verzi”, deşi un anunţ în acest sens a fost făcut anterior de Departamentul de Securitate Internă.

Companiile Emirates, Etihad Airways şi Qatar Airways au anunţay anterior că doar pasagerii cu vize de rezidenţă permanentă sau cu paşapoarte diplomatice vor putea călători în Statele Unite.

Reprezentanţii Emirates au precizat că un număr mic din clienţii companiei au fost afectaţi de această interdicţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.