Juraţii americani l-au găsit vinovat joi după-amiază pe atacatorul Dylann Roof pentru comiterea unor crime federale motivate de ură rasială, care au rezultat în uciderea a nouă enoriaşi afro-americani într-o biserică istorică din localitatea Charleston, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, suspectul este vinovat inclusiv pentru încălcarea regimului de arme şi pentru obstrucţionarea unui act religios, după ce a ucis nouă enoriaşi care participau la un seminar de studiere a Bibliei în Biserica Episcopală Metodistă Africană Emanuel din Charleston.

Anterior, Dylann Roof a declarat că voia să pornească un război rasial în urma atacului armat de la 17 iunie 2015.

Juraţii au deliberat pentru mai puţin de două ore înainte de a ajunge la un verdict, la capătul unor mărturii care s-au întins de-a lungul ultimelor şase zile.

Roof nu a arătat nicio emoţie în timpul citirii verdictului.

Găsit vinovat pentru toate cele 33 de capete de acuzare, atacatorul riscă pedeapsa cu moartea. Însă, Dylann Roof a sugerat deja că se va reprezenta singur în justiţie dacă procurorii vor să obţină condamnarea sa la moarte. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.