Preşedintele Donald Trump crede în continuarea că tehnica de torturare a suspecţilor de terorism cunoscută drept simulare a înecului funcţionează în timpul audierilor, pentru că ”trebuie să luptăm împotriva focului cu foc”, se arată într-un interviu exclusiv pentru televiziunea ABC, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, miliardarul american a explicat că se va consulta cu secretarul Apărării, James Mattis, şi cu directorul CIA, Mike Pompeo, pentru a vedea dacă se poate lua vreo acţiune legală pentru combaterea rasismului în Statele Unite.

Preşedintele a explicat că în timp ce grupările radicale decapitează oameni în Orientul Mijlociu,  autorităţile americane nu joacă pe un ”teren egal” în lupta împotriva terorismului global, care a ajuns inclusiv în SUA.

Însă, poziţia liderului american cu privire la tortură nu pare să fie împărtăşită de proprii oameni, directorul CIA precizând că ar fi o eroare colosală dacă s-ar face un pas înapoi cu privire la tortura din SUA.

Donald Trump a declarat că vrea doar ”să menţină ţara în siguranţă”.

”Atunci când ne împuşcă, atunci când taie capetele oamenilor noştri şi a altor oameni, atunci când taie capetele unor oameni doar pentru că se întâmplă să fie creşti în Orientul Mijlociu, atunci când ISIS face lucruri de care nimeni nu a mai auzit de la încheierea Evului Mediu. Atunci aş putea să am sentimente puternice pentru simularea înecului?”, a declarat noul lider de la Casa Albă.

Trump a susţinut că a vorbit cu mai mulţi oficiali americani, care i-au explicat că tortura funcţionează.

”Noi avem această tehnică şi nu putem să facem nimic? Mă bazeze pe Pompeo şi Mattis. Dacă ei nu vor să facem asta, atunci e ok. Dacă ei sunt de acord cu asta, atunci voi munci pentru a găsi o soluţie”.

Miliardarul republican a declarat încă din timpul campaniei electorale că este dispus să ordone trupelor americane să execute simularea înecului şi alte tehnici de tortură ceva mai dure împotriva suspecţilor de terorism.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.