Departamentul de Stat ar fi decis să pună capăt statutului special care protejează mii de imigranţi de expulzarea din teritoriul american, relatează Le Figaro, citând Washington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Acest program, înfiinţat în 1990 şi cunoscut sub numele de Statut temporrar de protecţie, interzice expulzarea cetăţenilor care provin din ţări considerate instabile din cauza unor conflicte armate sau a unor catastrofe naturale.
 
Potrivit Washington Post, 300.000 de persoane locuiesc în SUA cu acest statut.
 
Secretarul de Stat Rex Tillerson i-a transmis, marţi, secretarului interimar pentru Securitate Internă, Elaine Duke, că nu mai sunt îndeplinite condiţiile care justifică statutul de protecţie pentru America Centrală şi Haiti.

Departamentul de Securitate Internă se va pronunţa până luni în legătură cu soarta a 57.000 de persoane venite din Honduras şi a 2.500 venite din Nicaragua, a căror protecţie expiră la începutul lunii ianuarie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.