Statele Unite urmează să confişte anumite echipamente de protecţie medicală exportate pentru stabili dacă le menţine în ţară, în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, au anunţat agenţii federale americane, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciul Vămilor şi Protecţiei frontierei (CBP) şi Agenţia federală a gestionării ajutoarelor (FEMA) au anunţat miercuri, într-un comunicat comun, că blochează exportul aparatelor medicale de respiraţie artificială, măştilor chirurgicale şi mănuşilor chirurgicale.

FEMA urmează să stabilească dacă aceste echipamente vor fi trimise să fie utilizate în Statele Unite, să fie cumpărate de Guvernul american sau exportate.

Donald Trump a ordonat vinerea trecută administraţiei sale să folosească toate mijloacele legale necesare pentru a menţine în Statele Unite furnituri medicale foarte căutate în întreaga lume din cauza pandemiei noului coronavirus - mai ales măştile de tip N95.

Locatarul Casei Albe a luat această hotărâre în contextul în care guvernatori, primari şi medici din ţară trag un semnal de alarmă - de mai multe săptămâni - cu privire la o penurie de material de protecţie a personalului medical şi lucrătorilor din prima linie în lupta împotriva covid-19.

Firma americană 3M - unul dintre principalii producători mondiali de măşti - a anunţat lunică a încheiat un acord cu administraţia Trump, prin care să poată exporta în continuare măşti în Canada şi în ţările din America Latină, în pofida noilor restricţii.

3M a anunţat că, în caz contrar, se teme de ”repercusiuni umane”.

Potrivit unui proiect în vederea unei reglementări la nivel federal, publicat online, măsurile FEMA privind confiscarea şi validarea exporturilor urmeazăsă intre în vigoare de vineri şi până la 10 august.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.