Companiile aeriene din Statele Unite au anulat vineri peste 2.000 de zboruri, după ce o furtună masivă de iarnă a dus la întreruperea curentului şi a afectat activitatea în 12 state, înaintea uui posibil episod de îngheţ, în weekend, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un total de 2.058 de zboruri au fost anulate şi 5.846 de zboruri au fost întârziate până la ora 17.30. ET, conform site-ului de urmărire a zborurilor FlightAware.

Southwest Airlines (LUV.N) a condus lista anulărilor cu 401 zboruri, urmată de SkyWest (SKYW.O) cu 358.

„Ne aşteptăm la unele provocări operaţionale din cauza vremii din Midwest astăzi şi potenţial mâine din cauza vremii de iarnă din regiune”, a transmis Delta Air Lines (DAL.N).

Southwest Airlines a anunţat că unele dintre zborurile sale din Chicago, Detroit şi Omaha ar putea fi afectate.

United a renunţat până acum la 284 de zboruri, unele anulări extinzându-se până sâmbătă, în timp ce aşteaptă aprobarea autorităţilor de reglementare pentru a relua operarea avioanelor Boeing (BA.N) 737 MAX 9.

Transportatorul a anunţat într-un comunicat că operează unele zboruri planificate prin trecerea la alte tipuri de aeronave.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.