Proteste violente au izbucnit sâmbătă noaptea în localitatea Milwaukee, unde peste 200 de persoane au aruncat cu pietre în forţele de ordine şi au incendiat mai multe clădiri şi autovehicule, în semn de protest faţă de uciderea unui bărbat înarmat de către poliţişti într-un incident separat, transmite AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ultimele violenţe au loc după săptămâni de tensiuni între poliţişti şi anumite grupuri de protestatari, care reclamă brutalitatea forţelor de ordine la adresa comunităţii afroamericane. De asemenea, mai mulţi poliţişti au fost împuşcaţi mortal în ultimele săptămâni pe teritoriul Statelor Unite, în atacuri care sunt considerate o răzbunare pentru uciderea unor afroamericani neînarmaţi.

Poliţiştii susţin că au încercat să disperseze, sâmbătă noaptea, peste 200 de protestatari, care au ocupat străzile din Milwaukee. Aparent, focuri de avertisment au fost trase în aer de către forţele de ordine.

Un poliţist a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a fost lovit în cap de o cărămidă, care a fost aruncată de protestatari prin parbrizul unei maşini de patrulă. Mai multe persoane au spart geamurile unei alte maşini de patrulă, pe care au incendiat-o.

De asemenea, protestatarii au incendiat o benzinărie, în vreme ce pompierii au precizat că nu au putut să stingă incendiul violent pentru că focuri de armă se trăgeau în zonă.

Autorităţile americane au arestat cel puţin trei persoane.

Protestele violente au fost declanşate de un incident, care a avut loc sâmbătă după-amiază, după ce doi poliţişti au oprit în trafic un autovehicul, iar cei doi suspecţi din maşină au încercat să fugă.

”În timpul urmăririi, unul dintre poliţişti a împuşcat un suspect, care era înarmat cu o armă semiautomată. Acesta a murit la faţa locului”, se arată într-un comunicat al Departamentului de Poliţie Milwaukee.

Victima era un tânăr, în vârstă de 23 de ani, care avea un cazier lung. Arma, pe care o avea asupra sa suspectul, a fost furată în timpul unei tâlhării din urmă cu cinci luni.

Comandantul Tom Barrett a precizat că suspectul a fost împuşcat de două ori, odată în piept şi apoi în braţ.

Incidentul a stârnit protestele violente, iar situaţia s-a deteriorat rapid în timpul nopţii.

”Lucrurile au scăpat uşor de sub orice control”, a declarat Barrett.

Statele Unite au fost zguduite în ultimele săptămâni de mai multe incidente violente, care i-au vizat pe poliţiştii americani din Dallas şi Baton Rouge.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.